ASOCIAŢIA TINERETUL ONU DIN ROMÂNIA (UNYARo) este un ONG fondat de studenți, ale cărei principale obiective sunt promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale.

În vederea realizării acestora, asociaţia îşi propune organizarea de conferinţe, seminarii, workshop-uri, şcoli de vară, training-uri şi sesiuni de dezbateri ale problemelor sociale, economice, juridice, de drepturile omului, umanitare, de dezvoltare şi de securitate internaţională, precum şi organizarea de simulări academice la nivelul de conferinţe ale organelor şi agenţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană sau NATO. 

Asociaţia este de asemenea, responsabilă de organizarea anuală a celei mai mari şi prestigioase conferinţe de simulare ONU din România, Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN), aflată în 2015 la cea de-a 7-a ediţie. 

Asociaţia Tineretului ONU din România este membră a United Nations Youth Association Network (UNYANET) din anul 2012, European Model United Nations Network (EMUNNET) din anul 2009 şi a Uniunii Studenţilor din România (USR) din anul 2010 și a Forumului Tinerilor din România. 

 

 

Filiala Constanţa

Filiala de la malul mării ocupă, momentan, statutul de „junioară”, fiind ultima filială înființată de Asociația Tineretul ONU din România.  Asociaţia şi-a început activitatea în noiembrie 2012, prin efortul colectiv a numai trei persoane, urmând ca, din 2013, să adere încă cinci persoane. În acelaşi an, am reuşit să încheiem un protocol de colaborare cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“, care a devenit un real sprijin pentru desfăşurarea evenimentelor noastre, mai ales prin faptul că ne-a pus la dispoziţie o sală, care a şi devenit sediul nostru. Anul 2015 aduce filialei o structură de conducere nouă, dar și un număr substanțial de membri, ajungând la un total de 38 de persoane dornice să se implice în activitățile Asociației.