Seminarul Regional de Informare pentru programul UN Youth Delegate, avându-i ca invitați pe Cosmin Chiriță și Eliza Chirilă, delegații de tineret ai României la ONU în perioada 2013-2014.

 ∙ Campanie împotriva abandonului școlar și al consilierii tinerilor cu privire la beneficiul studiilor aprofundate. Această campanie s-a derulat printr-o acțiune la Centrul de Plasament Ovidiu, unde am putut discuta despre importanța continuării studiilor. Pe lângă dialogoul cu cei prezenți, cu ajutorul Carrefour România, am reușit să le oferim alimente, iar din donațiile făcute de membrii asociației si prietenii acestora, le-am putut oferi rechizitie, cărți, jucării și haine.

  ∙ Proiectul The Photo Laundry desfășurat în vara anului 2014, proiectul comun al tuturor filialelor, având ca tema sărăcia. Acesta este un proiect internațional de fotografie organizat pentru prima dată în Saint-Petersburg în anul 2010. Treptat evenimentul a fost purtat în 40 de orașe din 7 țări diferite, adunând peste 90 000 de participanți. Ce presupune acest proiect? Ideea este simplă: în parc se va întinde sfoară, într-un mod asemănător uscătoarelor de rufe și se vor expune fotografii care să exprime viziunea autorilor lor, despre tema dată.

∙ Conferința ICAN România desfășurată în noiembrie 2014 organizată împreună cu prietenii şi colegii noştri de la ICAN România, Anda Şerban şi Hrant Jaghinyan, o conferinţă despre dezarmarea nucleară. ICAN-ul este cea mai mare organizaţia non-guvernamentală din lume ce luptă pentru abolirea armelor nucleare. Conferinţa s-a axat pe numărul foarte mare de focoase nucleare existente pe glob şi pericolul pe care acestea îl constituie pentru omenire.

Celebrarea zilei ONU- 2014. Membrii asociației, cu ajutorul Universității Ovidius si a Facultații de Istorie și Științe Politice, din cadrul acesteia, au înălțat baloane cu heliu in culorile specifice Organizației Națiunilor Unite, în fața campusului universitar. Momentul a fost mortalizat cu ajutorul unei drone.

∙ Conferința pe tema “Statul Islamic” desfășurată în decembrie 2014, ce a constat atât într-o analiză complexă făcută de membrii asociaţiei asupra Statului Islamic, cât şi într-o prelegere ţinută de domnul doctorand Metin Omer, specialist în Orientul Mijlociu. Feed-back-ul a fost peste aşteptări, publicul sugerându-ne mai multe proiecte pe tema securităţii internaţionale. Am fost întrebaţi de către public cum poate până la urmă să ne afecteze Statul Islamic. Din păcate, răspunsul a venit o lună mai târziu, prin evenimentele tragice de la Paris, de la Charlie Hebdo, arătându-ne faptul că nimeni nu este în siguranţă deplină în faţa unei organizaţii teroriste care nu mai este cea clasică, aşa cum a fost ea cunoscută până acum, ci una care îşi doreşte să ia o formă statală.

Ziua ONU sărbătorită pe 24 octombrie 2015. În săptamâna celebrării Organizației Națiunilor Unite, filiala noastră a decis să promoveze acest important eveniment printr-o sesiune informativă de prezentare a noilor Obiective de Dezvoltare Durabila (fostele Obiective de Dezvoltare ale Mileniului). Astfel, un stand a fost amenajat în incinta campusului universitar, iar studenții și profesorii au fost încurajați să se fotografieze cu pancarte, la alegere, ce sprijină Valorile de Dezvoltare Sustenabilă (SDGs 2015-2030). Acestea variază de la eliminarea sărăciei, accesul la educație, consumul responsabil, protejarea mediului, până la egalitatea de gen, creșterea economică, pace și justiție. În acest mod, au fost sărbătoriți 70 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite.

∙ Proiect Plant your future - Asociația, cu acordul Universității Ovidius, a reușit să ducă o campanie de plantare de copăceii, în parcul din fața campusului. Importanța acestui proiect a fost acela de a atrage atenția asupra defrișărilor ilegale care au loc, pe teritoriul României.

          ∙ Proiect 60 de ani ai României în cadrul ONU împreună cu Decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, Domnul Emanuel Plopeanu, am organizat o conferință care a avut ca scop marcarea celor 60 de ani de la obținerea statutului de membră ONU a României.

∙ Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanța a găzduit, în perioada 21-24 aprilie 2016, prima ediție a conferinței de tip simulare ONU „Constanta International Model United Nations (CTAMUN) 2016″, organizată de către Asociația Tineretul ONU din România - filiala Constanța. Elevi și studenți, atât din țară, cât și de peste hotare, au jucat rolul unor diplomați, au contribuit la deciziile funcționale și decizionale ale organismelor ONU. 

            Puteți accesa și interviurile înainte și după CTAMUN.