Proiectele Noastre

UN Youth Constanta Christmas

UN Youth Constanta Christmas

Campania umanitară își propune să fie o modestă consolare în pragul Crăciunului pentru câteva familii defavorizate din județul Constanța. Până în prezent, am organizat patru ediții ale acestui proiect. Ediția a patra a campaniei umanitare UN Youth Constanța Christmas a fost un real succes. În perioada 09 decembrie-20 decembrie 2020 am strâns jucării, rechizite și alimente neperisabile, cu speranța că le-am adus o mică alinare. Dacă inițial am pornit la drum cu pași timizi, având speranța că putem ajuta două familii din localitatea Piatra, am ajuns ca la final de campanie să vizităm și alte familii din localitățile constănțene Vânători, Potârnichea, Mereni și Biruința. Intențiile noastre timide au fost depășite de numărul mare al celor care au vrut să doneze îmbrăcăminte, jucării, rechizite și alimente. De toate acestea s-au bucurat zece familii defavotizate. Echipele noastre de voluntari au fost primite cu emoție și încântare.

CTAMUN

CTAMUN

Cel mai important eveniment organizat de către Filiala Constanța a Asociației Tineretul ONU din România a fost, “Constanta International Model United Nations (CTAMUN). Conceptul Model United Nations (MUN) este recunoscut la nivel global ca fiind unul dintre cele mai complexe tipuri de simulări academice, CTAMUN reușind să promoveze acest tip de eveniment în rândul tinerilor. Astfel, au fost 70 de participanți, atât din România cât și din Algeria, Albania, Portugalia, Polonia, Ucraina, Federația Rusă, Marea Britanie și Egipt. Subiectele abordate la CTAMUN 2016 au fost terorismul şi siguranţa oferită de Internet. Unul dintre cele două comitete, Drepturile Omului, a avut ca temă de discuție dreptul la viața privată în era digitală și cel de al doilea comitet, Consiliul de Securitate, gradul de risc adus de grupările teroriste pe scena internațională. În cel dintâi comitet, subiectele de discuție au fost în jurul termenilor securitate, confidențialitate, siguranța pe Internet și locul pe care îl ocupă spațiul privat în societate. În cel de al doilea comitet, tema abordată a avut ca principale idei de discuție exploatarea copiilor în grupările teroriste, războiul împotriva ISIS, atacurile cibernetice și prevenirea lor, dar și legătura dintre corupție și terorism. Cele două subiecte au fost întâmpinate cu dinamism și interes din partea participanților, aceștia având o prezență activă pe parcursul dezbaterilor, iar la final, dovada succesului dezbaterilor oferite de către delegați a fost rezoluţia adoptată. În altă ordine de idei, pe parcursul zilelor, participanții, împreună cu organizatorii au avut posibilitatea de a interacționa, de a-și împărtăși impresii și păreri, de a socializa într-un cadru deschis și interactiv prin intermediul evenimentelor. După cum bine știm toate lucrurile bune ajung la final, iar Gala de Închidere a marcat finalul conferinței, unde participanților și voluntarilor le-au fost recunoscute eforturile și meritele prin certificate și diplome. Constanţa s-a dovedit a fi locul potrivit pentru această tematică, dar şi pentru asigurarea unei continuităţi a proiectelor de acest tip.

Memory of Exclusion

Memory of Exclusion

International Day for the Elimination of Discrimination. was proclaimed by the UN General Assembly in 1966, by resolution 2142. On March 21, it was elected in memory of the 69 people killed by police in 1990 in Sharpevill, South Africa, during a peaceful demonstration against the laws justified apartheid, that is, the policy of racial segregation practiced until 1991 by the government of the Republic of South Africa. ,, ” marked this moment with a conference held by Assoc. Dr. Emanuel PLOPEANU.

UN Youth Constanta Easter

Un Youth Constanta Easter

După succesul celor patru ediții ale proiectului ,,UN Youth Constanta Christmas”, anul acesta lansăm campania umanitară ,,UN Youth Constanta Easter”.🐰
Cu toții traversăm o perioadă grea, o perioada a distanțării și a izolării sociale. Prin această campanie, ne dorim ca în preajma Sfintelor Sărbători Pascale să aducem o rază de lumină și speranță în casele unor copii ce provin din familii defavorizate din județul Constanța.